Kontakt: peasyeasy.blogg@gmail.com

Frukt är godis, har man ju hört. Lika gott som godis men väldigt mycket nyttigare, anser jag om frukt! Jag äter frukt till frukost, till mellanmål, till maten, som snacks... Alla är kanske inte lika galna i frukt som jag, men med de här äppelremmarna kan du övertyga även den riktiga godisgrisen! Sötsyrliga, sega och fantastiskt goda är dessa remmar som balanserar precis på gränsen mellan frukt och godis, men samtidigt ger dig en drös fiber och antioxidanter!

 

Äppelremmar (tid: cirka 5 timmar varav 3-5 timmar i ugn)

6-8 äpplen (jag tog sex stora)

½ dl vatten

ev lite ingefära eller kanel

  1. Sätt ugnen på 75 grader.

  2. Skala och kärna ur äpplena. Dela i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med vattnet.

  3. Koka äpplena tills de mjuknat. Mixa samman till ett helt slätt äppelmos, och smaka sedan eventuellt av med lite ingefära eller kanel (jag gjorde en plåt naturella och en plåt med ingefära, båda var väldigt lyckade)

  4. Pensla ett bakplåtspapper med lite olja och bred ut äppelsmeten till ett jämnt och tunt lager. Sätt in i ugnen i 3-5 timmar, med luckan lite på glänt (lägg en dubbelvikt handduk i öppningen). När smeten torkat tillräckligt för att inte klibba, ta ut och klipp eller riv den i remmar. Lördagsgodiset har aldrig varit smarrigare!

Sådana här remmar tydligen ”fruit leather” på engelska. Vet dock inte riktigt om det låter så gott med ”fruktläder” haha?
advent, antioxidanter, fiber, fruktläder, fruktremmar, godis, hälsosamt, jul, julgodis, nyttigt, nyttigt julgodis, sockerfritt, utan sötningsmedel, äppelremmar, äpple,

1 kommentarer

Josefine

15 Dec 2014 17:57

Gud så fina bilder! Ser superläckert ut!

Svar: Tack så mycket! :D
peasyeasy.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej