Kontakt: peasyeasy.blogg@gmail.com

Har du gjort egen gnocchi någon gång? Det är ganska tidskrävande och pilligt, men väldigt roligt! Dessutom blir resultatet underbart gott! Här gjorde jag en variant med pumpa istället för den klassiska potatisen, vilket gjorde att gnocchin fick en smarrig söt ton och fantastiskt fin färg. Passade perfekt ihop med en mustig röra på grönkål och svamp med lite smakrik ost på toppen!

Pumpagnocchi

3 dl pumpapuré

1 ägg

½ dl finriven smakrik ost (jag tog parmesan)

1 nypa muskot + ½ tsk salvia

2-3 dl mjöl (jag tog hälften ljus fullkorn, hälften soja, men det går att köra glutenfritt)

salt och peppar

ev 1-2 msk färsk salvia.

  1. Blanda samman pumapuré, ägg, ost, muskot och salvia.

  2. Rör ner mjölet lite i taget. Hur mycket du behöver använda beror på hur vattnig din pumpapuré är, du vill ha en deg som efter lite blandning och knådning är mjuk och smidig men inte kletar. Smaka av degen med lite salt och peppar.

  3. Dela degen i mindre delar, och rulla ut delarna till 2-3 centimeter tjocka rullar på en mjölad yta. Skär sedan dessa rullar i bitar, ungefär 2 cm långa. Tryck och rulla försiktigt bitarna längs baksidan av en gaffel för att få dem lite räfflade. (att det var smidigast att rulla bitarna på baksidan av gaffeln upptäckte jag först efter halva tiden, därför gaffeln är felvänd på bilden...)

  4. När alla bitarna är formade och klara är det dags att koka dem. Koka upp vatten i en gryta och lägg i gnocchin i omgångar. När gnocchin kokat klart kommer de stiga till ytan, och då är det bara till att fiska upp dem.

  5. Värm en stekpanna med lite smör eller olja. Hacka eventuellt lite färsk salvia och stek tillsammans med gnocchin. Rör då och då så att gnocchin får fin yta runt om. Sedan är den klar och redo att serveras med valfria tillbehör. Mums till det mesta!

Jag serverade som sagt med en röra på lök, grönkål, champinjoner och kikärtor. Bara att steka och krydda med en skvätt buljong och lite peppar.  
glutenfritt, gnocchi, gnocchi, gröna recept, grönkål, hälsosamt, mat, muskot, nyttigt, pumpa, pumpagnocchi, salvia, vegetarisk inspiration, vegetariskt,

5 kommentarer

Patricia♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

10 Dec 2014 20:30

Men så gott det låter. Jag har aldrig testat att göra det själv. Kanske borde sätta upp det på listan över saker man borde prova på att göra:)

Svar: Du borde verkligen prova, det var faktiskt första gången jag gjorde det själv och det gick förvånansvärt enkelt :)
peasyeasy.blogg.se

Maja

10 Dec 2014 23:26

svar: Haha, nemen så bra, verkar som om budskapet gick fram ändå :)

Maria Karlsson

10 Dec 2014 23:58

Såg riktigt gott ut! Man kanske ska försöka sig på att testa någon dag :D

Svar: Testa gärna, det blir väldigt gott! :)
peasyeasy.blogg.se

Sara

11 Dec 2014 16:18

Mums vad otroligt gott :)

Svar: Ja :)
peasyeasy.blogg.se

Sandra Lundin

12 Dec 2014 13:34

Har aldrig gjort det här tidigare men det låter ju verkligen SÅ gott!

Svar: Det var SÅ gott haha :) testa!
peasyeasy.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej