Kontakt: peasyeasy.blogg@gmail.com

Vissa bakverk har sina namn och så är det inte mer med det. Kanelbullar är kanelbullar och cheesecake är cheesecake, liksom. Men de godingar jag tänkte bjuda på idag är vet jag inte riktigt vad jag ska kalla. Sötpotatisbollar låter ju som en maträtt... Jaja, det är i alla fall söta, kaneldoftande bollar gjorda av sötpotatis. Lätt krispiga på utsidan och mjuka, krämiga och färgglada på insidan!

 
 
Sötpotatisbollar (tid: cirka 20 min varav 12-18 min i ugn)

2 dl sötpotatispuré (fast pumpapuré bör också funka)

1 ägg

½ tsk fiberhusk + ½ tsk kanel + 1 krm gurkmeja (kan uteslutas men ger en extra färgklick)

1 dl pofiber + 2 msk sötning (jag tog råsocker)

 

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Vispa samman sötpotatispuré, ägg, fiberhusk, kanel och gurkmeja. Låt svälla några minuter.

  3. Blanda pofiber och sötning. Blanda ner ungefär hälften i sötpotatissmeten.

  4. Rulla smeten till små bollar och rulla bollarna i resten av pofiberblandingen. Jag fick ut tio mumsbitsstora bollar.

  5. Lägg på en bakplåtspapperklädd plåt och grädda tills de fått lite yta, cirka 12-18 min. Ta ut och låt svalna något, men hugg med fördel in på dem medan de fortfarande är varma!

fiberhusk, gurkmeja, hälsosamt, kanel, nyttigt, nyttigt snacks, snabbt, sötpotatis, sötpotatisbollar,

1 kommentarer

Marja - Baka Sockerfritt

02 Dec 2014 15:30

Vilket spännande bakverk! Bilderna ser verkligen aptitretande ut!

Svar: Tack! Ja de fick en riktigt härlig färg :)
peasyeasy.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej