Gillar du syrliga godisar? Jag ääälskar syrliga godisar! Får jag gå loss på lösgodishyllan blir det minst hälften surisar i påsen. Den här julen lär jag dock byta ut lösgodiset mot något som är både nyttigare och godare – syrliga aprikoskolor. Hur syrliga du vill ha dem bestämmer du själv, jag tog saften av en hel citron men är du inte så förtjust i syra så ta lite mindre citronsaft. Oavsett vilket blir de härligt syrliga och smakar gott av citron och aprikos!
Syrlig aprikoskola (tid: cirka 10 min + blötläggning och stelning)
10 aprikosor
1 citron, skalet + ½ -1 citron, saften
2-3 msk kokosolja (beroende på hur mycket citronsaft du tar)
-
Blötlägg aprikoserna i liten vatten tills de mjuknat något, åtminstone en halvtimme.
-
Riv skalet av citronen och pressa saften. Lägg tillsammans med aprikoserna i en mixer och mixa slätt. Tillsätt kokosoljan och mixa tills allt är väl blandat.
-
Bred ut kolan i en form, cirka 10x10 cm. Ställ in i frysen tills den stelnat till, det tar en timme eller två.
-
Ta ut kolan och skär i ganska små bitar (jag fick ut 20 st). Vill du det lite festligare, rulla i bakplåtspapper eller cellofan. Finfin present till familjen, kompisen eller varför inte till dig själv?
1 kommentarer
Gabriella
23 Dec 2014 15:54
Oj vad smidigt och gott det låter! :)
Kommentera