Kontakt: [email protected]

Ställ fram ett helgrillat blomkålshuvud på bordet, och jag lovar att såväl vegetarianer som köttälskande omnivorer kommer bli nyfikna. Du tar helt enkelt ett helt blomkålshuvud, marinerar det och grillar i ugnen tills det är klart. Som en stek ungefär. Resultatet blir mycket iögonfallande, och passar perfekt både som tillbehör på buffén eller som ensamrätt med en matig sallad.

 

Helgrillad blomkål i currymarinad (tid: ca 80 min varav 50-70 min i ugn + marinering)

1 blomkålshuvud

4 msk turkisk yoghurt + 2 msk kvarg (veganen tar soygurt)

1 vitlöksklyfta

½ msk honung

1 tsk curry + ½ tsk ingefära + ½ tsk paprikapulver + ½ tsk gurkmeja + 1 krm cayennepeppar

salt och peppar

färsk persilja, olivolja, flingsalt

 

  1. Ta bort de gröna bladen runt blomkålshuvudet (släng inte dem dock, goda lätt kokta eller ungsbakade) och trimma undersidan så att blomkålen står stadigt.

  2. Blanda samman yoghurt och kvarg. Pressa i vitlöken och tillsätt honung, curry, ingefära, paprika, gurkmeja och cayenne. Blanda väl. Smaka av med salt och peppar

  3. Pensla blomkålen med marinaden. Se till att täcka hela, även undersidan. Ställ in i kylskåpet i minst en timme, men gärna längre. Jag gjorde i ordning marinaden på morgonen och lät marinera hela dagen.

  4. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg blomkålshuvudet på en lätt oljad plåt och ugnsgrilla i mitten av ugnen i 50-70 min, tills blomkålen är genomgräddad och fått fin färg. Servera med valfria tillbehör och glöm inte ställa fram lite olivolja, hackad persilja och flingsalt att toppa den grillade blomkålen med.

blomkål, blomkål i ugn, curry, currymarinerad blomkål, gröna recept, grönt, helgrillad blomkål, helstekt blomkål, hälsosamt, nyttigt, recept, veganskt, vegetarisk inspiration, vegetariskt,

1 kommentarer

Jessica

18 Nov 2014 16:20

Men wow vad gott det ser ut och låter, det måste ju testas!

Svar: Testa, det är supergott! :)
peasyeasy.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej