Kontakt: [email protected]

Jag gillar att testa olika smakkombinationer. Ibland blir det mindre bra, men oftast blir det hur gott som helst. Man ska dock inte glömma de klassiska kombinationerna. De är ju klassiker av en anledning. Apelsin + choklad är en sådan klassiker som är grymt god. Romerska bågar någon haha? Här i en saftig pannkaksvariant med en extra pumpa-twist!.

 
Pumpapannkakor med apelsin och choklad (tid: cirka 15 min)

1 ägg

4 msk pumpapuré + 2 msk kvarg (alt soygurt)

½ apelsin, saft + skal

4 msk mjöl (jag tog havremjöl och sojamjöl)

1 nypa vaniljpulver + 1 nypa kanel

 

4 msk pumpapuré + 2 msk avokado

2 dadlar (alt valfri sötning)

1 msk kakao + 1 nypa salt

 

  1. Vispa samman ägg, pumpapuré och kvarg. Riv i skalet och pressa i saften av apelsinen.

  2. Tillsätt mjöl, vaniljpulver och kanel. Vispa till en slät smet.

  3. Klicka ut i en lätt oljad stekpanna och stek ett par minuter per sida eller tills pannkakorna fått fin färg.

  4. Mixa under tiden samman chokladkrämen. Mixa pumpapuré, avokado och dadlar helt slätt. Blanda ner kakao och salt.

  5. Varva pannkakor och chokladkräm och njut av en nyttig apelsinchokladsdröm utan dess like!

apelsinchoklad, glutenfria pannkakor, glutenfritt, hälsosam frukost, hälsosamt, nyttiga pannkakor, nyttigt, pannkaksfrukost, pumpa, pumpapannkakor, recept, romerska bågar, sockerfritt, utan sötningsmedel, vegetariskt,

3 kommentarer

ɑ n n i k ɑ

19 Nov 2014 18:07

Gott!

Svar: Ja! :)
peasyeasy.blogg.se

mot plus

19 Nov 2014 18:18

åå va gott!!!!! Ha en fin kväll! =)

Svar: Tack detsamma! :)
peasyeasy.blogg.se

Sara

20 Nov 2014 11:39

Åh nu blev jag hungrig, ser supersmarrigt ut :)

Svar: Haha det var supergott! :)
peasyeasy.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej