Kontakt: [email protected]

Gråa höstdagar kan man behöva lite extra färg på tallriken för att piggna till. Fram med rödbetorna alltså! Denna rödbetsrisotto har färg nog att serveras på en halloweenfest, men är också perfekt för att ge lite guldkant till vardagsmiddagen. Söta, robusta rödbetor och salt, intensiv getost ger en rätt med mycket smak (och färg!)

 

Rödbetsrisotto (tid: cirka 30 min)

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

4 rödbetor

2 dl ris (jag tog hälften avori och hälften råris)

1 dl vitt vin

4 dl vatten

1 grönsaksbuljongtärning

2 kvistar rosmarin

50 g getost

salt och peppar

 

Getost, grönkål, pumpakärnor

 

  1. Hacka lök och vitlök fint. Stek på medelvärme tillsammans med rosmarinen tills löken mjuknar.

  2. Skala rödbetorna. Hacka hälften och lägg i stekpannan tillsammans med riset. Stek ytterligare någon minut.

  3. Tillsätt vinet och låt det koka in.

  4. Koka upp vattnet och rör i buljongtärningen. Blanda väl. Späd risotton med buljong lite i taget allt eftersom det kokas in.

  5. Riv resten av rödbetorna grovt. När riset nästan är klart, vänd ner i risotton och låt alltsammans koka klart. Smula ner getosten och smaka av med salt och peppar.

  6. Ställ fram grytan på bordet och duka upp med mer getost, hackad grönkål och pumpakärnor efter tycke och smak. Sedan är det bara att ta för sig!

getost, nyttig risotto, rödbetor, rödbetsrisotto, vardagsmat, vegetarisk inspiration, vegetariskt,

1 kommentarer

Gabbi

16 Oct 2014 19:23

Åh vad gott! Jag har blivit heltokig i rödbetor nu på hösten :))

Svar: Haha, samma här! Så himla gott! :)
peasyeasy.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej