Kontakt: [email protected]

Kokosflingor, kokosflakes, kokosmjöl, kokosolja... kokos kan man minsann göra mycket med! Min senaste upptäckt är kokossmör, en himla bra grej! Det är hur enkelt som helst att göra själv. Allt du behöver är kokosflingor, en mixer och en smula tålamod. Belöningen kommer i form av ett fantastiskt ”smör” med sötaktig kokossmak, krämigt i rumstemperatur men hårt i kylskåp. Skillnaden mellan kokossmör och kokosolja är att kokosoljan endast består av fett medan kokossmöret som sagt är kokosflingor i en annan form. Kokossmör kan kanske inte ersätta kokosolja rakt av utan man får ändra lite i recepten, men framförallt i raw food-bakverk ger den en väldigt god kokossmak!

 

Kokossmör (tid: cirka 5-15 min)

4 dl kokosflingor

ev 1 tsk vegetabilisk olja

  1. Det här receptet har egentligen bara ett steg: Häll kokosflingorna i en mixer och mixa till du får ett krämigt smör. Det kan ta väldigt olika tid beroende på hur kraftig din mixer är. Om ditt tålamod börjar tryta kan du snabba på processen genom att tillsätta lite olja. När kokosmassan är oljig och nästan rinnig (den stelnar i kylskåp) är du färdig, och kan börja experimentera med ditt alldeles egna kokossmör!

glutenfritt, hälsosamt, kokos, kokosflingor, kokosolja, kokossmör, lchf, mixa, mixer, nyttigt, raw food, veganskt,

Kommentera

Publiceras ej