Chiafrön är fantastiska – fulla med omega 3, fiber, protein och mineraler såsom kalium och zink. Dessutom är de fantastiskt roliga att experimentera med. Dessa små, oansenliga frön sväller nämligen något otroligt i kontakt med vätska, vilket gör att man kan göra smarrig gröt (eller pudding, svårt att veta vad man ska kalla det) av dem. Konsistensen blir väldigt speciell och fröna i sig själva smakar inte mycket, men med rätt smaksättning är det grymt gott! Som i denna smarriga chokladvariant.
Chokladchiagröt (tid: cirka 5 min + minst 1 timme i kylen)
2 dl mjölk
1 msk kakao
2 msk chiafrön
1 tsk sötning (jag tog honung)
-
Blanda samman mjölk, kakao, chiafrön och sötning. Ställ in i kylen i 15-30 min.
-
Ta ut och rör om. Ställ tillbaka i kylen i minst 30 min till, men gärna några timmar eller över natten.
-
Ta ut, toppa med valfria tillbehör och hugg in!
3 kommentarer
makeupbyelmiira.blogg.se
15 Oct 2014 22:00
Jag har velat prova chia frön länge men är rädd för smaken . Men kanske borde prova nu då hihi
Amanda Jona [SPONTAN]
17 Oct 2014 12:10
Mums! :)
makeupbyelmiira.blogg.se
17 Oct 2014 18:42
Oh tack då ska det verkligen provas :D
Kommentera