Kontakt: [email protected]
Ja nu har bloggen stått tom alldeles för länge! Det ska vi ändra på, och på bästa sätt dessutom - nämligen med en riktig chokladdröm! En saftig, nästan fudgeliknande och intensivt chokladsmakande brownie som det är svårt (omöjligt!) att bara ta en bit av! Tur då att den är så nyttig att du kan äta både en, två och tio bitar, och skulle det bli något över så kan du bjuda såväl veganen som den glutenintoleranta!
 
 
Vegansk brownie (tid: cirka 30 min varv 12-18 min i ugn)
1 väl mogen banan
2 msk vegetabilisk olja
2 dl mjölk
1/2 dl sötning
1 nypa salt
1 1/2 dl havregryn
1/2 dl valnötter (+ en extra handfull för topping)
1/2 tsk bakpulver
1 dl kakao
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mixa/mosa bananen till en slät smet. Blanda med olja, mjölk, sötning och salt.
3. Mixa havregryn och mandel till ett fint mjöl. Blanda med bakpulver och kakao och vänd sedan ner i banansmeten. Rör samman.
4. Häll smeten i en smord och bröad (jag bröade med kakao) form, ca 10x20 cm i diameter. Hacka en handfull valnötter och strö över.
5. Sätt in i ugnen i 12-18 min, lite beroende på hur kladdig och fudge:ig du vill ha din kaka. Ta sedan ut och försök hålla dig bort medan brownien kallnar något. Belöningen får du när du sedan hugger in på denna chokladiga härlighet!
 
 
banan, brownie, choklad, glutenfritt, hälsosamt, nyttigt, sockerfritt, valnötter, veganskt,