Kontakt: [email protected]
Pajdeg på kikärtor, låter det knäppt? Kanske lite, men resultatet blir faktiskt förvånansvärt bra! Ingen kommer kunna gissa din "hemliga ingrediens", ändå finns den där och gör att du får massa fina fibrer och proteiner i ditt pajskal. Testa, vettja!
 
 
Pajdeg med kikärtor (tid: cirka 30 min varav 10-15 min i ugn)
3 dl kikärtor
50 g smör (alt kokosfett)
1/2 dl mjöl (mandelmjöl tog jag)
1 nypa salt
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Mixa kikärtorna till en slät smet. Tillsätt smöret och mixa tills det är väl blandat. Rör ner mjöl och salt.
3. Tryck ut degen i en pajform (eller kavla, men då krävs en väl mjölad yta för degen är något kladdigare än vanlig pajdeg) och förgrädda i ugn i 10-15, tills den fått lite yta. Sen är det bara till att fylla med din favoritfyllning! Vad jag fyllde min med? Det kommer ni få se, håll utkik!
baljväxter, gi, glutenfritt, hälsosamt, kikärtor, nyttigt, paj, pajdeg, pajskal, proteinrikt, veganskt,