Kontakt: peasyeasy.blogg@gmail.com
Oj, nu var det längesen det dök upp inlägg här på bloggen! Har haft så fullt upp den senaste tiden att jag knappt hunnit sätta mig vid datorn! Men lagat mat och bakat har jag fortfarande gjort, äta måste man ju! Bland annat har jag skaffat mig ett nytt favoritmellanmål, som jag gjort tre dagar i rad nu! Mango lassi! Snabbgjort och nyttigt med mycket protein, låter som ett helt okej mellanmål eller hur? Dessutom smakar det underbart, tropiskt, friskt och läskande!
 
 
Mango lassi (tid: cirka 5 min)
1 dl kvarg (alt yoghurt eller soyghurt)
1 dl mjölk
2 1/2 dl fryst mango
1/2 msk honung
1 nypa kardemumma
 
1. Mixa samman kvarg, mjölk och mango till en slät konsistens.
2. Blanda i honung och smaka av med kardemumma. Häll upp i glass och toppa med ett sugrör för optimal semester-på-tropisk-strand-känsla!
hälsosamt, lassi, mango, mango lassi, mellanmål, nyttigt, proteinrikt, smoothie, utan sötningsmedel,
Ja, vad hände egentligen med den där väldigt gröna mixen jag visade häromdagen? Blev det till en grön smoothie eller juice kanske? Nej, faktiskt inte. Istället blev det chokladtryfflar, mycket chokladiga och lite lagom smyggröna! Gott och nyttigt, min favoritkombination! Perfekta till mellanmålet eller när man är sugen på ett litet uppiggande snacks
 
 
Gröna chokladtryfflar (tid: cirka 10 min)
12 dadlar
2 nävar grönkål
2 tsk spirulina (börja med något mindre och smaka av)
1/2 dl vatten
1 dl kakao
1 dl nötter (jag tog mandlar)
2 msk naturellt proteinpulver (ev valfritt mjöl)
1 nypa salt
ev kakao att rulla i
 
1. Mixa samman dadlar, grönkål, spirulina och vatten till en helt slät smet.
2. Tullsätt kakao, nötter, proteinpulver och salt. Mixa efter tycke och smak, jag gillar att ha kvar lite bitar av nötterna men man kan också mixa tryffelsmeten helt slät om man vill.
3. Forma smeten till små bollar och rulla eventuellt dem i kakao. Avnjut genast eller ännu hellre efter en stund i kylskåpet, chokladigt värre!
 
 
choklad, chokladbollar, chokladtryfflar, dadlar, grönkål, hälsosamt, kakao, nyttigt, proteinpulver, raw food, sockerfritt, spirulina, utan sötningsmedel,
 
Vad kan detta vara? Något väldigt grönt och nyttigt, men också supergott! Håll er uppdaterade, hur ska detta sluta?
grönt,