Kontakt: [email protected]
Sugen på lite tilltugg till filmmyset, fikan eller efter maten? Kan du inte bestämma dig för om du vill ha något salt eller något sött? Då har jag lösningen – gör sötsalta mandlar! En lätt honungsötma och lite intensivt flingsalt blir sååå gott ihop! Dessutom går det snabbt och enkelt att göra, bara att röra ihop och stoppa i ugnen. Är ni flera som är sugna på snacks så dubbla receptet, för dessa små rackare går åt galet fort!
 
 

Honungsrostade mandlar med sesamfrön och flingsalt (tid: cirka 30 min varav 20-25 min i ugn)

1 msk honung + ½ msk vatten

2 dl mandlar

2 msk sesamfrön

flingsalt

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Värm honungen tillsammans med vattnet så att det blir väl blandat. Tillsätt mandlar och sesamfrö och vänd runt i honungen.

  3. Smula i flingsaltet. Smaka av hur mycket du tycker är lagom.

  4. Fördela mandlarna på en bakplåtspapperklädd plåt. Rosta tills de torkat upp och blivit krispiga, cirka 20-25 min. Låt svalna något och servera sedan i en plockvänlig skål. Mums!

enkelt, flingsalt, glutenfritt, honung, honungsrostade mandlar, hälsosamt, mandlar, nyttigt, rostade nötter, sesamfrö, snacks, sockerfritt, sötsalta mandlar, tilltugg, utan sötningsmedel, veganskt,

Kommentera

Publiceras ej