Jag är inte sådär värst förtjust i kaffe som dryck. Däremot fullkomligt älskar jag kaffesmak i bakverk och godis! Gärna ihop med choklad, som i de här smarriga och nyttiga pralinerna! Låt inte kikärtorna avskräcka er, det ger en finfin proteinboost utan att det smakas. Dessa moccatryfflar är krämiga och chokladiga med precis lagom mycket kaffesmak!

½ dl mandlar
2 msk kakao
2 msk ärtprotein (alt valfritt mjöl) + 2 msk mjöl (jag tog sojamjöl)
½ dl sötning
1 ½ dl kikärtor (½ burk)
½ dl kaffe
100 g choklad
-
Mixa mandlar, kakao, ärtprotein, mjöl och sötning till ett fint pulver. Lägg åt sidan.
-
Mixa kikärtor och kaffe till en slät smet. Tillsätt mandelblandingen och blanda samman väl. Låt svälla någon minut i kylskåp, justera sedan eventuellt konsistensen med lite mer kaffe eller lite mer mjöl.
-
Smält chokladen. Rulla smeten till små bollar (jag fick ut 15 stycken) och doppa bollarna i chokladen. Lägg på ett bakplåtspapper och låt stelna i kylskåp. Såå gott!


4 kommentarer
Linn
18 Dec 2014 17:22
Så vackra bilder! Måste testa dessa :)
Cassandra
18 Dec 2014 22:59
Ser jättegoda ut! :)
Hanna Karlsson
19 Dec 2014 05:53
Det låter jättegott!
Gabriella
19 Dec 2014 19:16
De här ska jag verkligen testa! :)
Kommentera