Kontakt: [email protected]

Julgodiskavalkaden fortsätter! Idag bjuder jag på en riktig klassiker rischokladen! Snabbgjord, enkel och supergod! Du väljer själv hur du vill ha den, men dadlar blir den åt det sega hållet och med sötning  i sockerform blir den krispig. Oavsett vilket är den underbart chokladig och god!

 

Rischoklad (tid: cirka 10 min)

4 msk kokosolja + 4 msk kakao

5 dadlar eller 3 msk sötning

½ dl naturellt vassleprotein (kan uteslutas)

1 nypa salt

2 ½ dl rispuffar (eller kanske quinoa eller bovete?)

  1. Smält kokosoljan och blanda ner kakao. Tillsätt sötningen eller dadlarna (om du tar dadlar – släng i en mixer och mixa slätt)

  2. Rör ner vassle och salt, och blanda väl. Tillsätt sedan rispuffarna och vänd runt tills de är täckta av chokladen. Bred ut chokladblandningen i en form, cirka 10x15 cm, och ställ in i kylen tills den stelnat.

  3. Skär rischokladen i lagom stora bitar, jag fick ut 12 mumsbitar. Sedan är du klar, så genialt enkelt är det!

baka med proteinpulver, choklad, enkelt, glutenfritt, hälsosamt, jul, julgodis, kokosolja, nyttigt, nyttigt julgodis, protein, proteinpulver, rischoklad, snabbt, sockerfritt, utan sötningsmedel,

Kommentera

Publiceras ej