Julgodiskavalkaden fortsätter! Idag bjuder jag på en riktig klassiker – rischokladen! Snabbgjord, enkel och supergod! Du väljer själv hur du vill ha den, men dadlar blir den åt det sega hållet och med sötning i sockerform blir den krispig. Oavsett vilket är den underbart chokladig och god!
Rischoklad (tid: cirka 10 min)
4 msk kokosolja + 4 msk kakao
5 dadlar eller 3 msk sötning
½ dl naturellt vassleprotein (kan uteslutas)
1 nypa salt
2 ½ dl rispuffar (eller kanske quinoa eller bovete?)
-
Smält kokosoljan och blanda ner kakao. Tillsätt sötningen eller dadlarna (om du tar dadlar – släng i en mixer och mixa slätt)
-
Rör ner vassle och salt, och blanda väl. Tillsätt sedan rispuffarna och vänd runt tills de är täckta av chokladen. Bred ut chokladblandningen i en form, cirka 10x15 cm, och ställ in i kylen tills den stelnat.
-
Skär rischokladen i lagom stora bitar, jag fick ut 12 mumsbitar. Sedan är du klar, så genialt enkelt är det!
Kommentera