Kontakt: [email protected]

Från julgodis till höstmat deluxe! Ja, än är det faktiskt inte december och med tanke på vädret är jag fortfarande mer sugen på värmande soppor och mustiga grytor än klassisk julmat. Så idag bjuder jag på de ruggiga kvällarnas okrönta kung – pumpasoppan! Varm och fyllig i såväl smak som konsistens, och härligt mättande tack vare lite proteinboostande bönor.

 

Pumpasoppa med ingefära (tid: cirka 30 min)

1 lök + 2 vitlöksklyftor + 2 morötter

8 dl pumpapuré

8 dl vatten + 1 buljongtärning

3 dl kokta vita bönor (1 burk)

1 kanelstång (alt 1/2-1 tsk kanel) + 1 msk riven ingefära (alt 1 tsk torkad)

salt och peppar

ev yoghurt/soygurt, hackad persilja och pumpafrön

 

  1. Hacka lök, vitlök och morot. Fräs i smör eller olja tillsammans med kanel och ingefära tills löken mjuknat.

  2. Tillsätt pumpapuré, vatten, buljong och vita bönor. Koka upp och låt sjuda 10-15 min.

  3. Ta soppan från plattan och fiska upp kanelstången. Mixa soppan slät med en stavmixer.

  4. Låt soppan koka upp igen och späd eventuellt med mer lite mer vatten till lagom konsistens. Servera, gärna med en klick yoghurt/soygurt, en näve pumpafrön och lite hackad persilja, och glöm bort höstrusket för en liten stund!

baljväxter, bönor, gi, glutenfritt, höstmat, ingefära, kanel, nyttig soppa, pumpa, pumpasoppa, soppa, veganskt, vegetariskt, värmande soppa,

Kommentera

Publiceras ej