Pumpapaj. Amerikanskt, kryddigt och såååå gott! En riktig höstfavorit. Behöver jag ens skriva något mer? Testa själva!
Pumpapaj (tid: cirka 70 min varav 50-60 min i ugn)
1 pajskal, förgräddat (recept på pajskal är på väg!)
6 dl pumpapuré + 1 dl mjölk
3 ägg
1 dl sötning (jag tog kokossocker)
2 msk mjöl (jag tog sojamjöl)
1 ½ tsk kanel + ½ tsk ingefära + 1 krm nejlika + 1 nypa muskot + 1 nypa salt
-
Sätt ugnen på 200 grader.
-
Vispa samman pumpapuré och mjölk. Tillsätt äggen ett i taget och blanda väl.
-
Tillsätt sötning, mjöl och kryddor. Vispa samman.
-
Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. Sätt in i ugnen, ganska långt ner, i 50-60 min.
-
Ta ut och låt pajen stå och svalna något. Servera sedan, supergott i sig själv men en klick lättvispad grädde eller lite vaniljglass blir verkligen pricken över i:et.
3 kommentarer
Klara
15 Nov 2014 20:18
Har aldrig ätit detta, men känner att det verkligen är på tiden snart - det verkar ju SÅ gott!
Martina - Jultiden.blogg.se
15 Nov 2014 20:23
Har aldrig testat pumpapaj, kanske ska göra det nu :)
Ida
15 Nov 2014 21:05
Ser gott ut!
Kommentera