Kontakt: [email protected]

Det kan finnas många olika skäl till att man väljer bort mjölkprodukter såsom grädde. Kanske är man vegan, kanske är man allergisk, kanske vill man inte ha i sig för mycket mättat fett. Eller så är man bara nyfiken på att testa något nytt då och då. Själv faller jag inom den sistnämnda kategorin, och den här cashewgrädden var egentligen bara ett litet experiment. Experimentet blev dock så gott att jag definitivt kommer att byta ut den vanliga grädden mot cashewgrädde fler gånger! Krämigt, nötigt och fyllt med nyttig energi blev det!

 

Cashewgrädde (tid: cirka 15 min + 3-4 timmar blötläggning)

2 ½ dl cashewnötter

2 dl vatten

1 nypa salt

1 skvätt citronsaft

ev 1 tsk honung + ½ tsk vaniljpulver

 

  1. Blötlägg cashewnötterna i rikligt med vatten i minst 3-4 timmar (över natten i kylskåp går utmärkt).

  2. Häll av blötläggningvattnet och lägg nötterna i mixern tillsammans med 2 dl nytt vatten. Mixa till en helt slät smet, det kan ta allt från en minut till uppemot en kvart beroende på hur kraftfull din mixer är.

  3. Tillsätt citronsaft, salt samt, om du vill ha grädden till desserter, honung och vaniljpulver. Blanda väl och ställ därefter in grädden i kylskåp. Det går även frysa in och tina försiktigt när det är dags för användning. Vad du ska använda cashewgrädden till? Testa dig fram och våga byt ut vispgrädden i dina favoritrecept vettja!

Världens enklaste efterrätt – varva cashewgrädde, bär eller frukt och kaksmulor eller hackad choklad. Slängs ihop på under minuten men både ser ut och smakar lyxigt!
cashewgrädde, cashewnötter, mejerifri grädde, mejerifritt, nyttigt, raw cashewgrädde, raw food, recept, vegansk grädde, veganskt, vegetariskt,

2 kommentarer

Katarina

28 Oct 2014 05:36

Så gott och nyttigt!

Svar: Ja supergott! :)
peasyeasy.blogg.se

♫♪ sandra

28 Oct 2014 18:05

bra tips!

Svar: Tack! :)
peasyeasy.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej