Kontakt: peasyeasy.blogg@gmail.com

Vill du imponera på dina nära och kära? Servera dem varsin sufflé! Denna fluffiga dessert har rykte om sig att vara väldigt komplicerad, så du kan räkna med att håva in komplimanger när du serverar pampigt höga suffléer till efterrätt!

Hemligheten till en lyckad sufflé? Tja, var noggrann med smörjningen av formarna och väldigt försiktigt när man vänder ihop marängsmeten med ägguleblandingen. Det är de bästa tips tjejen som bara bakat suffléer två (lyckade!) gånger i hela sitt liv kan ge...

 

Hasselnötssufflé   (tid: cirka 50 min varav 10-15 min i ugn)

 

100 g hasselnötter

2 äggulor

1 ½ dl mjölk

½ msk potatismjöl

1 nypa vaniljpulver

4 äggvitor

1 skvätt citronsaft

1 nypa salt

½ dl sötning (jag tog råsocker)

 

kokosolja + socker till formarna

 

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj 5-6 suffléformar noggrant med kokosolja och ströa med socker. Ställ formarna kallt.

  2. Sprid ut hasselnötterna på en plåt och sätt in högt upp i ugnen. Rosta tills de fått lite färg och skalen börjat lossna.

  3. Låt hasselnötterna svalna och rör samman mjölk, ägg, potatismjöl och vaniljpulver i en gryta. Sätt på spisen på låg/medelvärme och värm under omrörning. Smeten får inte koka, utan låt den sjuda tills den tjocknar.

  4. Gnugga av skalen från hasselnötterna med en handduk. Mixa hasselnötterna väl, så att de precis börjar bli lite smöriga. Rör ner hasselnötsmassan i ägguleblandningen.

  5. Vispa äggvitor, salt och citronsaft till ett vitt skum. Tillsätt sötningen lite i taget under fortsatt vispning och vispa tills smeten är fast och glansig.

  6. Rör ner lite, kanske en fjärdedel, av marängen i ägguleblandingen och blanda väl. Vänd sedan ner ägguleblandingen i marängen och rör försiktigt samman.

  7. Fördela smeten i suffléformarna och släta till ytan. Sätt in i ugnen i 10-15 minuter, tills suffléerna rest sig ordentligt och fått färg på ytan. Ta ut och servera genast, dina små mästerverk sjunker tyvärr snabbt ihop så det gäller att vara snabb!

 Gillar du hasselnötter kommer du älska dessa! Som att äta ett hasselnötsmoln!

 
enkla sufflér, hasselnötssufflé, hög sufflé, lyckas med sufflé, nyttig dessert, nyttig sufflé, sufflé, suffléer, sufflétips, tips,

1 kommentarer

Linn Jönsson

05 Oct 2014 16:15

fin blogg! titta gärna in på min för bakningstips och recept :)

Svar: Tack, det gör jag gärna :)
peasyeasy.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej