Kontakt: [email protected]

Har kommer någonting för alla kaffeälskare! Nu behöver du inte vänta tills kaffet efter maten, utan kan få ditt efterlängtade koffein redan i maten!

Nej skämt åsido, den här chiligrytan innehåller inte sådär värst mycket kaffe. Den smakar liksom inte kaffe, det finns bara där i bakgrunden och ger djup och fyllig beska till den i övrigt kryddiga och värmande chilin. En oväntad smakkombination kanske, men en riktig fullträff!

Mustig kaffechili (tid: cirka 30 min)

2 lökar + 3 vitlöksklyftor

1 selleristjälk

½ tsk cayennepeppar + 1 tsk spiskummin + 1 kanelstång

500 g krossade tomater

2 dl kaffe + 2 dl vatten + 1 buljontärning

9 dl bönor (svarta, kidney, vita eller en blandning)

½ msk honung

salt och peppar

  1. Hacka lök och vitlök fint. Stek tills den mjuknar. Hacka selleristjälken och blanda i tillsammans med cayenne, spiskummin och kanel och stek ytterligare några minuter.

  2. Tillsätt krossade tomater, kaffe, vatten och buljong. Koka upp och låt småputtra minst 15-20 min.

  3. Rör ner bönorna och honungen. Låt bli varmt och smaka sedan av med salt och peppar. Servera, gärna med mathavre och lite sallad. Värmande, uppiggande och framförallt gott!

bönor, cayenne, chili, espresso, glutenfritt, gryta, hälsosamt, kaffe, kanel, nyttigt, spiskummin, under 30 min, veganskt, vegetariskt, vintermat,

2 kommentarer

ɑ n n i k ɑ

11 Jan 2015 17:12

Gott :)

Svar: Verkligen! :)
peasyeasy.blogg.se

J E N N I F E R

12 Jan 2015 17:07

Gott det ser ut!

Svar: Tack! :) smakade toppen också!
peasyeasy.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej