Har kommer någonting för alla kaffeälskare! Nu behöver du inte vänta tills kaffet efter maten, utan kan få ditt efterlängtade koffein redan i maten!
Nej skämt åsido, den här chiligrytan innehåller inte sådär värst mycket kaffe. Den smakar liksom inte kaffe, det finns bara där i bakgrunden och ger djup och fyllig beska till den i övrigt kryddiga och värmande chilin. En oväntad smakkombination kanske, men en riktig fullträff!

Mustig kaffechili (tid: cirka 30 min)
2 lökar + 3 vitlöksklyftor
1 selleristjälk
½ tsk cayennepeppar + 1 tsk spiskummin + 1 kanelstång
500 g krossade tomater
2 dl kaffe + 2 dl vatten + 1 buljontärning
9 dl bönor (svarta, kidney, vita eller en blandning)
½ msk honung
salt och peppar
-
Hacka lök och vitlök fint. Stek tills den mjuknar. Hacka selleristjälken och blanda i tillsammans med cayenne, spiskummin och kanel och stek ytterligare några minuter.
-
Tillsätt krossade tomater, kaffe, vatten och buljong. Koka upp och låt småputtra minst 15-20 min.
-
Rör ner bönorna och honungen. Låt bli varmt och smaka sedan av med salt och peppar. Servera, gärna med mathavre och lite sallad. Värmande, uppiggande och framförallt gott!

2 kommentarer
ɑ n n i k ɑ
11 Jan 2015 17:12
Gott :)
J E N N I F E R
12 Jan 2015 17:07
Gott det ser ut!
Kommentera