Krämigt, sött och fräscht – cheesecake är riktigt gott! Innan har jag bjudit på en julig variant med apelsin och choklad, idag tänker jag bjuda på en snabbvariant. Med microns hjälp fixar du cheesecaken på 5 minuter, och får ett nyttigt, lyxigt och supergott mellanmål, efterrätt eller kanske till och med frukost.
Cheesecake i micro (tid: cirka 5 min + helst tid att svalna)
2 msk havregryn + 1 msk finhackade nötter
½ msk rumstempererad kokosolja
1 litet ägg (har du stora ägg – ta drygt ett halvt)
1 msk sötning + 1 nypa vaniljpulver
3 msk creme cheese (”philadelfia”)
2 msk kvarg
-
Blanda samman havregryn och nötter. Arbeta in kokosoljan och tryck ut blandningen i en microsäker skål.
-
Micra på högsta effekt i 1 – 1 ½ min, tills botten fått lite krisp.
-
Vispa samman ägget med sötning och vaniljpulver. Rör ner creme cheese och kvarg och blanda tills du har en slät smet.
-
Häll smeten ovanpå din botten. Skruva ner micron till medelhög värme (näst högsta steget tog jag) och micra i 1 ½ – 3 min, tills smeten stelnat.
-
Helst ska cheesecake ju serveras kalla, så har du tålamodet – vänd upp cheesecaken på en tallrik och ställ in i kylen åtminstone en halvtimme. Sen är det bara att hugga in, cheesecake har aldrig varit enklare, eller godare!


2 kommentarer
ɑ n n i k ɑ
13 Jan 2015 19:08
Gott
Gabriella
14 Jan 2015 18:57
Perfekt när man kommer hem mellanmålssugen ju! :)
Kommentera