Kontakt: [email protected]
Ibland blir man sugen på choklad. Ganska ofta om man ska vara ärlig. Inget fel med det! Men när man är sådär sjukt sugen på choklad, och upptäcker att man inte har någon hemma? Inte minsta lilla chokladbit finns att hitta i skafferiet, vad gör man då? Ja, man kan ju gå till affären. Men är den en bit iväg och orken är lite låg, kan man istället man rota fram lite andra saker från sitt skafferi och göra sin alldeles egna choklad! Det går på ett kick och kokosolja, kakao och lite sötning är allt du behöver. Supersmart!
 
Kokoschoklad (tid: cirka 5 min + tid att stelna)
1/2 dl rumstempererad kokosolja 
1/2 dl kakao
2 msk sötning 
ev smaksättning, t.ex flingsalt, nötter, bär osv
 
1. Smält kokosoljan. Blanda ner kakao och sötning och blanda väl. Vill du ha i lite nötter, bär eller något annat gott så är det bara att köra! 
2. Häll chokladen i en form, cirka 10x10 cm, och ställ in i kylen. Vänta tills chokladen stelnat (tar kanske 30 min i kyl, ställ in i frysen för snabbare resultat!) och bryt/skär sedan i lagom stora, chokladiga bitar och tillfredsställ ditt chokladbehov på bästa sätt!
 
 
3 ingredienser, choklad, egengjord choklad, hemmagjord choklad, hälsosamt, kakao, kokosolja, nyttigt, sockerfritt, under 10 min,

1 kommentarer

Gabriella

03 Mar 2015 18:23

Åh! Hur förvarar du den om det blir något över haha? :)

Svar: Blev bara några små smulor kvar här haha :) Men de förvarade jag i kylskåp, beroende på hur varmt man har inne blir chokladen ganska mjuk i rumstemperatur.
peasyeasy.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej