Oj, här har det visst varit lite tyst! Det händer galet mycket i mitt liv just nu, men mer om det kommer kanske senare i något inlägg.
Tills vidare ber jag om ursäkt och passar på att bjuda på ett riktigt enkelt och snabbt recept – grönkålschips! Krispigt, lite salt och nyttigt! Ska jag vara ärlig väljer jag grönkålschips framför vanliga chips alla dagar i veckan, de är så härligt frasiga och goda!

Grönkålschips (tid: cirka 20 min varav 12-18 min i ugn)
2 liter grönkål (mät efter att du tagit bort alla grova stammar)
1 msk vegetabilisk olja
½ tsk salt
ev 2 msk frön (jag tog sesam och linfrön)
-
Sätt ugnen på 150 grader.
-
Riv eller hacka grönkålen i mindre bitar. Lägg i en skål och häll över olja, salt och eventuellt lite frön. Blanda/massera in tills det är jämnt fördelat.
-
Sprid ut grönkålen på en bakplåtspapperklädd plåt (se till så att de inte ligger ovanpå varandra, ta hellre två plåtar i så fall).
-
Sätt in i ugnen i 12-18, tills de är så frasiga som du vill ha dem. Ta ut och låt svalna, häll sedan upp dem i en skål och servera till fredagsmyset (eller måndagsmyset, lika gott oavsett!)

1 kommentarer
KassandraPalma
19 Jan 2015 20:42
ser riktigt gott ut!
Kommentera