Kontakt: peasyeasy.blogg@gmail.com

Nu på vintern blir det mycket soppor och grytor, men ibland kan det vara gott med lite variation. Matiga sallader, till exempel, är en favorit hos mig året runt! De går att variera i all oändlighet, häromdagen gjorde jag en julig variant med granatäpple, valnötter och kaneldressing! Fräscht, mättande och smakrikt!

Quinoasallad med granatäpple, valnötter och kaneldressing (tid: cirka 30 min)

2 dl quinoa (alt mathavre, bulgur eller liknande)

250 g broccoli (en bukett)

1 äpple

2 morötter

200 g mangoldblad (eller spenat)

1 granatäpple

1 dl valnötter

3 dl kikärtor (1 burk)

Dressing: 1 citron (saften), 2 msk olivolja, 1 tsk kanel, ½ msk honung, salt och peppar

  1. Koka quinoan efter anvisningarna på paketet. Dela broccolin i lagom stora buketter och blanda ner när det är några minuter kvar av koktiden.

  2. Hacka äpplet. Skala morötterna och hyvla/skiva tunt.

  3. Pilla ur granatäpplekärnorna ur granatäpplet (görs lättaste i en skål med ljummet vatten, då skvätter det inte så mycket)

  4. Blanda samman quinoan med resterande salladsingredienser. Pressa saften ur citronen och blanda med olja, kanel, honung och salt och peppar. Ringla över salladen och blanda väl. Sedan är det bara att ställa fram salladsskålen på bordet, gärna medan salladen fortfarande är lite ljummen men det går även bra att servera kall!

 
God som den är, eller med exempelvis lite ost eller tofu.  
glutenfritt, granatäpple, hälsosamt, jul, julmat, julsallad, kanel, kaneldressing, kikärtor, laktosfritt, mangold, matig sallad, nyttigt, quinoa, quinoasallad, sallad, valnötter, veganskt, vegetariskt, vintersallad,

1 kommentarer

ɑ n n i k ɑ

17 Dec 2014 18:07

Gott

Svar: Ja :)
peasyeasy.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej