Sugen på lite tilltugg till filmmyset, fikan eller efter maten? Kan du inte bestämma dig för om du vill ha något salt eller något sött? Då har jag lösningen – gör sötsalta mandlar! En lätt honungsötma och lite intensivt flingsalt blir sååå gott ihop! Dessutom går det snabbt och enkelt att göra, bara att röra ihop och stoppa i ugnen. Är ni flera som är sugna på snacks så dubbla receptet, för dessa små rackare går åt galet fort!

Honungsrostade mandlar med sesamfrön och flingsalt (tid: cirka 30 min varav 20-25 min i ugn)
1 msk honung + ½ msk vatten
2 dl mandlar
2 msk sesamfrön
flingsalt
-
Sätt ugnen på 150 grader.
-
Värm honungen tillsammans med vattnet så att det blir väl blandat. Tillsätt mandlar och sesamfrö och vänd runt i honungen.
-
Smula i flingsaltet. Smaka av hur mycket du tycker är lagom.
-
Fördela mandlarna på en bakplåtspapperklädd plåt. Rosta tills de torkat upp och blivit krispiga, cirka 20-25 min. Låt svalna något och servera sedan i en plockvänlig skål. Mums!
enkelt,
flingsalt,
glutenfritt,
honung,
honungsrostade mandlar,
hälsosamt,
mandlar,
nyttigt,
rostade nötter,
sesamfrö,
snacks,
sockerfritt,
sötsalta mandlar,
tilltugg,
utan sötningsmedel,
veganskt,
Kommentera