Kontakt: [email protected]

 

Igår skrev jag om kylan och idag skriver jag om regnet... Börjar jag bli lite vinterdeppig? Nja, jag har väl alltid varit mer förtjust i sommarens härligt varma väder, men kallare väder har ju faktiskt vissa fördelar på mat- och bakfronten. Att vara inne och baka är ju bland det mysigaste som finns när regnet smattrar mot rutorna. Så när jag, blöt och kall, kom hem häromdagen så bestämde jag mig för att värma mig vid ugnen och satte igång att göra lite kryddiga, banansmakande biscottis. Som en smarrig banankaka i krispigare format!

Kryddiga bananbiscotti (tid: cirka 80 min varav 40-60 min i ugn)

2 dl havregryn + 2 msk linfrö

½ dl mandlar

½ dl mjöl (jag tog sojamjöl) + ½ dl pofiber (alt annat mjöl)

1 tsk bakpulver + 1 ½ tsk kanel + ½ tsk kardemumma + 1 nypa salt

2 bananer + 3 dadlar

2 msk mjölk

 

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Mixa havregryn och linfrö till ett fint mjöl. Tillsätt mandlarna och mixa grovt, du vill ha kvar större bitar för gott crunch.

  3. Blanda samman mjöl, pofiber, bakpulver, kanel, kardemumma och salt med mandelmixen.

  4. Mosa eller mixa samman bananer, dadlar och mjölk till en slät smet. Rör ner i mjölblandingen och arbeta samman till en fast och formbar deg. Låt svälla någon minut.

  5. Forma degen till en avlång rektangel, ungefär en decimeter bred, på en bakplåtspapperklädd plåt. Sätt in i ugnen tills det fått lite yta, ungefär 20-30 min.

  6. Ta ut och låt svalna något. Skär sedan kakan i skivor lite lätt på snedden. Fördela skivorna på plåten och sätt in i ugnen ytterligare 20-30 min, vänd efter halva tiden. För optimalt krisp, öppna luckan lite på glänt och låt biscottin ligga kvar i eftervärmen. Ta sedan ut och låt svalna innan du sätter tänderna i den krispiga härligheten!

 

 
bananbiscotti, banankaka, banankaksbiscotti, biscotti, gi, glutenfritt, hälsosam bakning, hälsosamt, nyttig biscotti, nyttig fika, nyttigt, sockerfri biscotti, sockerfritt, veganskt,

2 kommentarer

MATILDA

13 Nov 2014 19:35

mums! :)

Svar: Ja! :)
peasyeasy.blogg.se

AktivaDagar

13 Nov 2014 19:43

Åh, intressant variant att testa istället för banankaka! Tack för tipset!

Svar: Ja alltid kul att variera sig lite :)
peasyeasy.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej