Akut chokladsug kan drabba alla. Det bästa botemedlet är något chokladigt, krämigt och nybakat. Problemet är dock att bakning tar tid och ork, vilket man sällan har när chokladsuget är som värst. Men det finns en mirakelmedicinen – kladdkaka i mikron. Väldigt chokladig, superkrämig och alldeles nybakad på bara någon minut!

Kladdkaka i micro (tid: cirka 5 min)
4 msk mjöl (jag tog havremjöl)
2 msk kakao
1 ½ msk sötning (jag tog stevia)
1 krm bakpulver
1 nypa salt
1 krm vinäger
2 tsk vegetabilisk olja
4 msk mjölk
-
Blanda mjöl, kakao, sötning, bakpulver och salt i en microsäker mugg.
-
Tillsätt vinäger, olja och mjölk och blanda samman till en jämn smet.
-
Micra på högsta effekt i 40-80 sek, det varierar lite från micro till micro, tills du fått önskad kladdighet. Ta ut och hugg in!

1 kommentarer
Katarina
28 Sep 2014 14:08
Choklad är så gott och kladdigt skall det vara :)
Kommentera