Lakrits är en en sådan grej som man antingen älskar eller hatar. Själv älskar jag lakrits i alla dess former! Söt, salt, mjuk, hård... eller härligt frasig som i detta recept. Dra fram elvispen eller gör dig redo för dagens armträning med handvispen, för nu är det dags att göra maränger.

Lakritsmaränger (tid: cirka 80 min varav 45-70 min i ugn)
2 äggvitor
1 nypa salt
1 skvätt citronsaft
2 msk sötning (jag tog råsocker)
1 tsk lakritspulver
-
Sätt ugnen på 100 grader.
-
Vispa äggvitor, salt och citronsaft till ett fast skum.
-
Tillsätt sötningen lite i taget under fortsatt vispning och vispa tills smeten är fast och glansig.
-
Lägg över en klick av smeten, kanske en fjärdedel, i en ny skål och blanda försiktigt med lakritspulvret.
-
Varva de båda marängsmeterna i en sprits och spritsa ut små maränger på en bakplåtspapperklädd plåt. Jag fick ut ett femtiotal små maränger.
-
Grädda i ugn i cirka 45-70 min, beroende på hur stora maränger du gör. De ska vara frasiga men lite sega i mitten – då är de perfekta.

2 kommentarer
Jennisbeauty
26 Sep 2014 22:44
Men åååh så mumsigt!! Blir alltid så sugen på att baka och laga mat när jag är inne på din blogg :D hihi
Skulle förresten vara superkul om du vill vara med i min tävling om att vinna 300:- att shoppa för hos Softskin.se! De har ekologiskt smink, hårprodukter, hudvårdsprodukter och allt möjligt härligt att välja bland. Förlåt om du inte gillar att jag länkar, vill bara tipsa! <3 Kramar. http://jennisbeauty.blogg.se/2014/september/tavling-presentkort-softskinse.html
My Fredblad
27 Sep 2014 02:07
Jag är faktiskt en sån som inte älskar med inte hatar lakris! :O
Kommentera