Jag hoppas verkligen inte att ni tröttnat på äpplen än, för här kommer ett till äppelrecept! De är ju så goda just nu, de där äpplena! I pajen, till gröten, i salladen, till mellanmålet... eller som här, i ett par muffins. Så enkla och snabbgjorda men samtidigt saftiga och supergoda att du kommer vilja göra dem om och om igen!

Äppelmuffins (Tid: cirka 30 min varav 15-20 min i ugn)
3 ägg
4 msk sötning (jag tog råsocker)
1 dl äppelmos + 1 dl kvarg + ½ dl mjölk + 2 msk rapsolja
4 dl havregryn
1 dl mjöl (jag tog sojamjöl)
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel + ½ tsk ingefära + 1 nypa salt
2 små äpplen
2 tsk honung + 1 tsk vatten + ½ tsk kanel
-
Sätt ugnen på 200 grader.
-
Vispa ägg och sötning vitt och pösigt. Tillsätt äppelmos, kvarg, mjölk och rapsolja och blanda försiktigt runt.
-
Mixa havregryn till ett fint mjöl. Blanda med mjöl, bakpulver, kanel, ingefära och salt. Vänd ner i äggvispet och rör samman försiktigt.
-
Fördela smeten i muffinsformar, jag fick ut ungefär 25 stycken, gärna i en muffinsform för att de ska hålla formen.
-
Hacka äpplena ganska fint. Blanda honung, vatten och kanel och häll över äpplena. Blanda runt och fördela sedan äppelbitarna i muffinsformarna.
-
Sätt in i ugnen i cirka 15-20 min, tills de är färdiga helt igenom. Ta ut och låt svalna något. Sedan är det bara att avnjuta dem – till fikat, till utflykten, till mellanmålet, till frukosten... ja de är nyttiga och goda nog att avnjutas lite när som!

2 kommentarer
Emelie
24 Oct 2014 20:56
Åhh så gott! :D
Linda
25 Oct 2014 00:23
va gott:d
Kommentera